Rondreis Zimbabwe

Bezoek Zimbabwe met Going Africa Safaris.

Wandelsafari Zimbabwe

Bezoek Zimbabwe met Going Africa Safaris.

Kanosafari Zimbabwe

Bezoek Zimbabwe met Going Africa Safaris.

Zimbabwe accommodaties

Bezoek Zimbabwe met Going Africa Safaris.

Rondreis Zimbabwe

Rondreis Zimbabwe – Deze rondreis Zimbabwe website staat geheel in het teken van diverse safari vormen  in Zimbabwe.

Na in 1997 Zimbabwe al voor de eerste keer te hebben bezocht, was reizen naar Zimbabwe voor lange tijd niet voor de gemiddelde toerist interessant. Dit had alles te maken met de onstabiele politieke situatie.

Een “rondreis Zimbabwe” wordt echter steeds populairder. En terecht. Dit ondanks dat de politieke situatie nog niet stabiel is, merkt u als toerist niets van de moeilijk politieke tijden en is de lokale bevolking ook weer meer positief. Met name die lokale bevolking is er ook aan toe om u als toerist weer te ontvangen.

Vol overtuiging biedt bijvoorbeeld Going Africa Safaris dan ook graag weer een “rondreis Zimbabwe” aan. De lokale bevolking verdient het, maar ook de wonderschone natuur en de wilde dieren die het ook zwaar hebben gehad. Voor de lokale bevolking die toch aan voedsel moest komen lag het poachen voor de hand. Waterholes die niet meer gerepareerd worden waardoor dieren weg moesten trekken of stierven.

Toch zult u tijdens een “rondreis Zimbabwe” merken dat er in een flink aantal gebieden nog genoeg wildlife is. Bijvoorbeeld tijdens het reizen door Hwange National Park en Mana Pools National Park ziet u nog steeds veel bijzondere dingen en veel dieren. Kleinere parken dichtbij dorpjes hebben het veel lastiger gehad. Zo moet u bijvoorbeeld in Chizarira NP niet verwachten dat u de komende jaren hier veel aansprekende wilde dieren te zien krijgt. Maar om te wandelen c.g. te hiken is het ideaal.

Rondreis Zimbabwe

Rondreis Zimbabwe

Niet voor niets hebben we in de latere jaren herhaaldelijk Zimbabwe opnieuw uitgebreid voor u verkent. Tijdens deze reizen naar Zimbabwe hebben we alle interessante nationale parken bezocht en hebben op ons een onvergetelijke indruk gemaakt. Daarmee kwamen we tot de constatering dat Zimbabwe een fantastisch en zeer afwisselend land is gebleven met een bevolking die vrolijk, gastvrij en behulpzaam is. Dit ondanks de sobere jaren. De lokale bevolking smacht naar de ontwikkelingen die gaande zijn in het toerisme.

Samen met de betrouwbare lokale partners zijn we van mening dat een rondreis in Zimbabwe weer met veel vertrouwen gemaakt kan worden.

Vooral wanneer u Afrika al vaker heeft bezocht en een beetje klaar bent met het drukke Kenia, Zuid-Afrika en in mindere mate Tanzania, dan is Zimbabwe naast Botswana en Zambia misschien wel de beste optie om via gamedrives, kanosafari’s en wandelsafari’s te verkennen.

Nergens anders beleeft u een wandelsafari op unieke en kwalitatieve manier zoals in Zimbabwe. Ook de kanosafari’s in Zimbabwe zijn in geen ander land te evenaren en te combineren met de wandelsafari’s.

Rondreis Zimbabwe – gidsen

Al deze activiteiten staan onder leiding van misschien wel de best opgeleide gidsen van Afrika. Nergens anders is een opleiding tot professioneel gids zo gericht op de praktijk en lang qua duur.

Een “learner guide” doet eerst, onder begeleiding van een “full profesional licenced guide”, een praktijkopleiding van minimaal twee jaar. Gedurende deze periode begint hij helemaal onderaan de ladder en in een langzaam tempo krijgt hij steeds meer werkzaamheden die hem richting een examen moeten brengen.

Willen de gidsen bijvoorbeeld ook wandelsafari’s mogen begeleiden, moeten ze verder worden opgeleid. Daarbij hoort ook het te voet benaderen van potentieel gevaarlijke dieren. Maar om u optimaal te kunnen beschermen in geval van nood, hoort daar ook het schieten op wilde dieren bij. Alleen via deze praktijkoefening ontwikkeld een gids zich als iemand die u optimaal kan beschermen.

Heeft de aankomend gids ook op dit onderdeel voldoende praktijkuren en oefeningen gemaakt, dan wordt de gids voor een examen uitgenodigd. Dit speciale examen kan een week duren. Een week in de bush waarbij de examenkandidaat een groepje examinatoren van National Parks volledig moet begeleiden en zijn kennis en kunde moet waarmaken onder alle omstandigheden.

De door de Zimbabwe Professional Hunters and Guides Association aangewezen examinatoren verlenen pas bij volledige tevredenheid de vergunning aan de aspirant gids.

Deze interessante informatie ontvingen we van onze gids Andy die ons in 2013 drie weken heeft begeleid en ons fantastische dingen heeft laten zien. Ook na onze (op dat moment) meer dan 30 reizen in Afrika, wist hij ons nog erg veel wetenswaardigheden te vertellen die we nog van geen enkele andere gids in Afrika hadden gehoord.

Rondreis Zimbabwe – unieke safari’s

Al het bovenstaande is dus ruim voldoende reden om een grote verscheidenheid aan safari’s in Zimbabwe op te nemen in het reisaanbod van Going Africa Safaris.

Een unieke en complete rondreis Zimbabwe start bij Going Africa Safaris. Of het nu gaat om  luxe lodge reizen, wandelsafari’s of kanosafari’s naar Zimbabwe! Wordt een van de eerste herontdekkers van het fraaie Zimbabwe.

Chat openen