Reizen Zimbabwe

Wandelsafari Zimbabwe

Wandelsafari Zimbabwe – Een wandelsafari  in Zimbabwe kan als geen ander in het teken staan van unieke, avontuurlijke en tevens traditionele wandelsafari’s. Vooral voor de meer ervaren reiziger naar Afrika bieden wandelsafari reizen naar Zimbabwe een absolute meerwaarde op dit gebied. Er is bijna geen ander land me zo een rijke historie op het gebied van wandelsafari’s. Natuurlijk zijn er ook de reguliere en fantastische safari activiteiten zoals game drives. Maar tijdens een wandelsafari in Zimbabwe kunt u als bij geen andere safari vorm en ander land zo dicht bij de dieren komen. U ervaart de Afrikaanse wildernis pas echt wanneer u deelneemt aan een wandelsafari in Zimbabwe. Het feit dat u tijdens een wandelsafari in Zimbabwe zo dichtbij de dieren kunt komen, betekent ook dat de gidsen van een voortreffelijk niveau moeten zijn. Zimbabwe heeft dan ook een groot aantal uitmuntende gidsen. Niet gek wanneer je weet, dat Zimbabwe de langste en beste opleiding heeft voor gidsen. Veel praktijktrainingen inclusief het benaderen van gevaarlijke dieren en wat te doen in nood. Top gids zijn in Zimbabwe is geen hobby of beroep. Het is een manier van leven.

Niet voor niets dat Zimbabwe trots mag zijn op gidsen zoals Leon Varley (Hwange en Chizarira), Stretch Ferreira (Mana Pools), Garth Thompson, John Stevenson en Steve Edwards (Musango).

Allen zijn het top gidsen en de levende legendes van Zimbabwe. Bijnaam van deze gidsen is “the old ‘dagga’ boys” Allen ook van de oude school en examinatoren voor de gidsen in opleiding.

Er zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen aan een wandelsafari in Zimbabwe. U wordt altijd begeleid door een gewapende en gids met licentie om een wandelsafari uit te voeren en om een wapen te dragen en waar nodig te gebruiken.

Wandelsafari Zimbabwe mogelijkheden

Wandelsafari Zimbabwe

Wandelsafari Zimbabwe optie 1

Tijdens een safari door Zimbabwe kunt u bij diverse accommodaties in diverse nationale parken waaronder Hwange NP, Mana Pools NP, Matobo NP en Matusadona NP deelnemen aan diverse activiteiten waaronder een wandelsafari. U begint dan meestal in de vroege ochtend omstreeks zonsopkomst en na een klein ontbijt en koffie/thee aan de wandelsafari. Ook is het mogelijk dat u op game drive gaat en wanneer er iets bijzonders te zien is, zoals sporen van roofdieren of olifanten op een bijzonder locatie, dan is het mogelijk om de auto te verlaten voor ene korte wandeling.

Voorbeelden van dergelijke lodge en wandelsafari’s in Zimbabwe

Wandelsafari Zimbabwe optie 2

U kiest er echt voor om uw safari meer in het teken te stellen om de nationale parken die u bezoekt per voet te ontdekken. Dit kan ook in de vorm van meerdaagse wandelsafari’s.

Meer informatie over meerdaagse wandelsafari’s in Hwange.

Meer informatie over meerdaagse wandelsafari’s in Mana Pools

Eigenlijk is er voor iedere geïnteresseerde wel een geschikte vorm van wandelsafari in Zimbabwe te vinden.

Bijvoorbeeld Going Africa Safaris kan u hierover uit eigen ervaring zeer goed informeren en beschikt in Zimbabwe over de juiste ingangen.

Wandelsafari’s zijn er in diverse smaken en afhankelijk van uw interesse, ervaring en fysieke gesteldheid is Going Africa Safaris uitstekend in staat voor u een passende wandelsafari samen te stellen c.q. op te nemen in een reisprogramma. Er is immers voor iedereen een wandelsafari, of u nu een ervaren wandelaar bent of juist helemaal niet!

Reizen naar Zimbabwe zijn beslist de moeite waard.

Reizen Zimbabwe is onderdeel van Going Africa Safaris

Search

Categories

  • Geen categorieën