Reizen Zimbabwe

Zimbabwe accommodaties

Zimbabwe accommodaties – De meeste toeristen die naar Zimbabwe afreizen zullen zich concentreren om en rond de nationale parken, de overige wildlife gebieden en plaatsen als Victoria Falls, Harare en Bulawayo.

Accommodaties in Zimbabwe zijn er in verschillende soorten en maten en voor elke budget is er wel een accommodatie in Zimbabwe te vinden. Daarbij zal elke respectabele organisatie doorzakken naar een bedenkelijk niveau voor het aanbieden van accommodaties in de diverse parken en regio’s van Zimbabwe.

Accommodaties in Zimbabwe en de diverse parken verschillen qua type. Zo zijn er middenklasse, luxe tot zeer luxe lodge, permanente tented camps  en mobile tented camps. Daarbij blijft de mate van een zeer luxe van mobile tented camp altijd wat achter ten opzichte van de permanente camps.

Natuurlijk heeft dit te maken met het steeds weer verplaatsen van het tented camp.

Om optimaal te profiteren van uw verblijf in Zimbabwe is een goede en passende keuze van de accommodaties van belang. Het spreekt voor zich dat de goedkopere accommodaties in Zimbabwe en de parken vaak minder gunstig liggen ten opzichte van de duurdere accommodaties en zelfs vaak net buiten het park.  De kleinschaligheid, ofwel het aantal bedden, heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. De meeste accommodaties in de parken van Zimbabwe bieden een fully inclusive tarief aan. De maaltijden, drankjes en activiteiten zijn dan inbegrepen.

In zijn algemeenheid mag je stellen dat kleinschalige accommodaties een grotere wildbeleving hebben omdat deze vaak in de parken liggen.

In Victoria Falls is een ruim aanbod en zijn de accommodaties vaak veel groter. Deze accommodaties worden vaak op basis van logies en ontbijt of halfpension geboekt. Zo is er meer vrijheid om een eigen programma in Victoria Falls in te vullen.

Going Africa Safaris kan bijna iedere accommodatie in Zimbabwe aanbieden tegen concurrerende prijzen. Dit vanwege de grootschalige inkoop en de daardoor gunstige inkoopvoorwaarden.

Natuurlijk zijn er per gebied wel een aantal favorieten omdat Going Africa Safaris uit eigen ervaring weet welke prijs/kwaliteit er geboden wordt. Duurder hoeft niet per saldo te betekenen een betere kwaliteit. Een andere element bij accommodaties in of bij de parken is de tijdsbesteding aan de activiteiten. Hoe gaat een accommodatie daar mee om.

Zimbabwe accommodaties

Iedere organisatie zal zo heer eigen gradatie aan een accommodatie geven gebaseerd op eigen ervaring. In de regel biedt Going Africa Safaris dan ook geen accommodaties aan waarvan bekent is dat deze onder de maat zijn. Het gaat hier dan vaak om de goedkoopste accommodaties in Zimbabwe welke wel regelmatig gebruikt voor selfdrivers.

Maar het kan ook voorkomen dat er juist een goedkopere accommodatie geadviseerd worden vanwege de betere prijs/kwaliteit en dat er niet op de klok gekeken wordt bij de uitvoering van de aangeboden activiteiten.

Onderstaand ziet u een aantal links naar accommodaties in Zimbabwe per gebied.

Zimbabwe accommodaties

Accommodaties Hwange NP

Accommodaties Mana Pools NP

Accommodaties Lake Karibe/Matusadona NP

Accommodaties Matobo NP

Accommodaties Victoria Falls

Heeft u vragen of belangstelling voor een accommodatie in Zimbabwe, neem gerust contact met ons op.

Search

Categories

  • Geen categorieën